گام ۱

مواد لازم
(مقدار مواد در طی مراحل توضیح داده می شود)
– دانه های قهوه
– آب (در صورت تمایل می توان شیر را جایگزین آن کرد)
– شکر
– عطر و طعم دهنده های لازم

آماده سازی قهوه ترک

گام ۲

دانه های قهوه را انتخاب کنید. بهترین نوع آنها برای قهوه ترک عبارتند از: موکا، جاوا و وینی برشته شده. همچنین دانه های کمتر روغنی عربی هم انتخاب مناسبی است.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۳

دانه های قهوه را خوب آسیاب کنید. پودر قهوه تان باید یکدست باشد و خیلی خوب آسیاب شده باشد. پودر قهوه آماده هم می تواند برای این کار مورد استفاده قرار گیرد، البته زیاد تازه نیست.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۴

یک قاشق چای خوری سر پر (۵ گرم) به ازای هر فنجان در) cezve قهوه جوش مخصوص( بریزید.cezve یک ظرف مخصوص است که قسمت پایین آن پهن است و دارای گردنی باریک، یک دهانه و دسته ای بلند است.
شکر را به میزان دلخواه خود اضافه کنید و برای هر فنجان به اندازه ی همان فنجان آب سرد در قهوه جوش بریزید.
اگر می خواهید عطر و طعم خوبی به قهوه تان بدهید می توانید مانند نسخه عربی آن مواد زیر را اضافه کنید:
۲/۱ قاشق چای خوری دانه هل خرد شده یا ۸/۱ قاشق چای خوری هل و دارچین و جوز و میخک.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۵

مخلوط را با یک چنگال یا قاشق کوچک -مثل حرکت هم زدن تخم مرغ- خوب هم بزنید. چنگال بهتر از قاشق پودر خشک قهوه و آب را با هم مخلوط می کند.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۶

قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به جوش بیاید. در مدتی که روی حرارت قرار دارد آن را هم نزنید. هر چه حرارت کمتر باشد قهوه طعم بهتری پیدا خواهد کرد. قهوه جوش را به حال خود رها نکنید.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۷

مشاهده می کنید که قهوه شروع به کف کردن می کند. وقتی که کف شروع به بالا آمدن کرد، آن را با قاشق داخل فنجان بریزید زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد و کف تا دهانه ظرف بالا آمد، قهوه جوش را از روی اجاق بردارید و وقتی قهوه کمی از حالت جوش درآمد آن را داخل فنجان مخصوص قهوه ترکی بریزید. فنجان های مخصوص قهوه ترکی کوچکتر از فنجان های معمولی است. اگر فنجان مخصوص ندارید از فنجان کوچک معمولی استفاده کنید.
اگر قهوه تان خیلی کف دارد آن را با قاشق بردارید. سپس قهوه جوش را مجدداً روی اجاق بگذارید و همین کار را برای فنجان بعدی تکرار کنید.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۸

برای اینکه کف قهوه از بین نرود، از کناره فنجان قهوه را داخل آن بریزید نه از وسط آن. کف قهوه گاهی اوقات در اسپرسو و در کشورهای اروپای غربی crema نامیده می شود که مانند کف شیر به نظر می رسد در حالی که داخل آن شیر ندارد. در کنار قهوه می توانید یک لیوان آب سرد هم سرو کنید. آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درک کنند.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

سرو کردن قهوه ترک

گام ۹

دور و بر فنجان را تمیز کنید. خیلی بد است که قهوه روی لبه فنجان یا زیر نعلبکی آن ریخته شده باشد.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۱۰

یک قطعه راحت الحلقوم -آب نبات آدامس مانندی که روی آن پودر شکر ریخته شده است- کنار آن برای شیرین کردن دهان پس از خوردن قهوه سرو کنید.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

نوشیدن قهوه ترک

گام ۱۱

قهوه ترک را به آرامی می نوشند. حداقل یک دقیقه قبل برای برداشتن فنجان کوچک و نوشیدن قهوه صبر کنید.

چگونه قهوه ترک درست کنیم

گام ۱۲

از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید و آن را جرعه جرعه بنوشید.
بعضی ها با دیدن قهوه باقی مانده در ته فنجان می توانند طالع اشخاص را به آنها بگویند!!

چگونه قهوه ترک درست کنیم

نکات و هشدارها

اگر عمل خرد کردن و آسیاب کردن دانه های قهوه را قبل از درست کردن آن انجام دهید و از پودر قهوه تازه استفاده کنید، طعم و مزه متفاوتی به آن می دهید.

نسبت شکر بهتر است در حدود یک قاشق چای خوری به ازای هر دو قاشق چایخوری قهوه باشد.

اگر می خواهید یک نوشیدنی خامه ای داشته باشید به جای آب از شیر استفاده کنید.

منابع

WikiHow

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
به اشتراک گذاری

درباره نویسنده

۱ دیدگاه

  1. من قهوه ای که درس میکنم اصلا کف نمیکنه.چرا اینطوریه؟

    No votes yet.
    Please wait...

شما هم نظر دهید