۱

تاریخ BPA
اولین گزارش ترکیب بیس فنول A مربوط به توماس زینک از دانشگاه ماربورگ آلمان در سال ۱۹۰۵ می باشد. هرچند این یک گزارش خواص فیزیکی بود اما زینک نتوانست هیچ استفاده ای را برای آن پیشنهاد کند. در سال ۱۹۵۳ دکتر هرمان شنل از بایر آلمان و دکتر دن فاکس از جنرال الکتریک ایالات متحده از BPA به عنوان یک ماده در تولید پلاستیک های پلی کربناتی استفاده کردند. این پلاستیک ها سبک وزن، با دوام، وضوح نوری و قابل شکستن و مقاوم در برابر حرارت بالا هستند که برای طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی می توانند استفاده شوند. استفاده بازرگانی از پلاستیک های پلی کربناتی از سال ۱۹۵۷ در ایالات متحده برای ده ها مورد صنعتی و احتیاجات مصرف کنندگان شروع شد.

۲

پلاستیک های BPA
پلاستیک های پلی کربناتی BPA منحصرا در نوشابه ها و ظروف غذا مثل کارد و چنگال، بطری های آب و شیشه های کودک و فنجان ها یافت می شود. پلاستیک های پلی کربناتی همچنین می توانند در اسباب بازی ها و دیگر وسایل مصرف کنندگاه مثل لنزهای عینک ها، تلفن های همراه، وسایل الکترونیکی، لوازم خانگی و اتومبیل ها استفاده شوند. پلاستیک هایی که دارای بیس فنول A نیستند معمولا دارای مارک BPA-free هستند که این مارک معمولا بصورت برجسته در زیر بطری یا ظروف پلاستیکی مهر شده است. پلاستیک های دارای مارک No.7 معمولا پلی کربنات دارند و شامل BPA می باشند.

۳

اثرات مضر
بر اساس مطالعات پزشکی و تحقیقات بنیاد مایو، بعضی تحقیقات نشان می دهند که BPA ظروف پلاستیکی می توانند به غذا و نوشیدنی نفوذ کرده و آنها را سمی کنند. برنامه ملی سم شناسی وزارت بهداشت و خدمات انسانی نگرانی هایی را در مورد اثرات ممکنه بر روی جنین ها، نوزادان و کودکان و کسانی که سیستم ایمنی شان در حال گسترش است دارند. گامهایی نیز در جهت کاهش اثرات BPA در غذاها و نوشیدنی ها بوسیله یافتن جایگزین برای BPA در ظروف غذا بوسیله اداره دارو در حال انجام است.

۴

به حداقل رساندن استفاده
هرچند شورای شیمی آمریکا در حال مباحثه است که BPA ،برای سلامتی شما خطرناک نیست، شما می توانید استفاده خود را به حداقل رسانید. یک راه استفاده از تولیدات بدون BPA است که مرجعشان پلاستیک نباشد مانند بیشتر قوطی های آلومینیومی یا بطری هایی که با BPA پوشیده شده باشند. اگر شما مطمئن نیستید که پلاستیک ها بدون BPA هستند یا ظروف آلومینیومی لایه ای از آن را دارند، می توانید از شیشه، چینی یا ظروف استیل استفاده کنید. هرچند شورای شیمی آمریکا می گوید که آنها ایمن هستند، برنامه ملی سم شناسی توصیه می کند که پلاستیک های پلی کربناتی را در ماشین ظرفشویی نشورید و از مواد شوینده قوی استفاده نکنید و پلاستیک های پلی کربناتی را در مایکروویو نگذارید، به این دلیل که پلاستیک ها می شکنند و ممکن است داخل غذا نفوذ کنند.

منابع

eHow

No votes yet.
Please wait...
به اشتراک گذاری

درباره نویسنده

شما هم نظر دهید