۱
لنز یک دکمه برای تغییر حالت بین فوکوس خودکار و دستی دارد. چون این دکمه، دکمهی کوچکی است و اگر ندانید دنبال چه چیزی هستید، ممکن است مثل خیلی دکمههای گیج کنندهی دیگرِ دوربین تان، به آن نیز بیتوجه باشید. البته نوشتههای روی دکمه نیز معمولاً چیزهای مرموزی مثل MF و AF هستند.
۲
ممکن است، هنگام فوکوس کردن متوجه شوید که فوکوس دوربین کار نمیکند. و با سردرگمی با دوربین تان ور بروید، حتی لنز را جدا کنید و دوباره جا بزنید، و اگر آن لحظه مشتری داشته باشید، و نتوانید آن را درست کنید شروع به عرق ریختن میکنید. باید بدانید که آن دکمهی روی لنز گاهی از جایش تکان میخورد و اگر روی حالت دستی برود باعث میشود حالت فوکوس خودکار از کار بیفتد. دانستن این به سردرگمی تان پایان می دهد چرا که راه حل سریع و آسانی دارد.
۳
نود و پنج درصد اوقات ممکن است حالت فوکوس خودکار برای تان مفید باشد. غالباً زمانی که از مردم عکس میگیرید؛ حالت فوکوس خودکار مفید واقع می شود. اما هنگامی که از نزدیک عکس میگیرید شاید بد نباشد از حالت فوکوس دستی دوربین استفاده کنید. در هنگام عکس گرفتن از فاصلهی نزدیک، یافتن یک نقطهی فوکوس برای دوربین مشکل است و به همین دلیل در این حالت فوکوس دستی دوربین راحتتر است. در این حالت، فوکوس دستی را انتخاب کنید و بعد از انجام تنظیمات مناسب، عکس بگیرید. مثلا در این عکس برای عکس گرفتن از لیموهای سر درخت در حالت خودکار به فوکوس دلخواه نخواهید رسید؛ اما وقتی به حالت فوکوس دستی دوربین تغییر حالت دهید می توانیدعکسی به این خوبی بگیرید.
۴
اگر شما هم جزو افرادی بودید که بخاطر استفاده از فوکوس خودکار عذاب وجدان دارند، نیازی به عذاب وجدان نیست. عکاسان بسیاری این کار را میکنند، بخصوص کسانی که عکاسی از صورت انجام میدهند. فقط وقتهایی که به سوژه کاملاً نزدیک میشوید، تغییر به حالت فوکوس دستی دوربین تفاوت ایجاد میکند و به شما اطمینان میدهد که روی قسمت دلخواه شما فوکوس انجام شدهاست.