کمبود آب بحرانی جدی است. احتمالا قطعی آب برای ساعت های طولانی تجربه ی رایجی در مناطق کم آب کشور خواهد بود. در این چگونه با روش های ذخیره ی آب آشنا می شویم. این روش ها بسیار ساده هستند، بخصوص اگر آب آلوده نباشد.

چگونه آب را ذخیره کنیم؟

طبق راهنمای استاندارد اورژانس، به ازای هر فرد در خانواده بایستی حدوداً ۴ لیتر آب برای مدت زمان ۳ روز تا ۲ هفته ذخیره شود. عموماً یک فرد عادی فعال نیاز دارد که روزانه ۲ لیتر آب بنوشد.

برای ذخیره ی آب، توجه کنید که باید نیازها و عادات اعضای خانواده خود را در نظر بگیرید. باید مقدار دقیق آب لازم در هنگام ضرورت را اندازه گیری کنید. ممکن است بر اساس میزان نیاز، شما ملزم به ذخیره مقدار بیشتر یا کمتر از آنچه در راهنما ذکر شده باشید. به خاطر داشته باشید که عادات روزانه ی خود را باید در مواقع ضروری لحاظ کنید.

۴ لیتر (یک گالن) به ازای هر فرد در هر روز

نیاز ۳ روز × یک نفر = ۱۲ لیتر (۳ گالن)

۱۴ روز (نیاز ۲ هفته) × یک نفر = ۵۶ لیتر (۱۴ گالن)

(تعداد روزهای نیاز به ذخیره ی آب) × (تعداد افراد خانوار) = مقدار لیتر نیاز به ذخیره ی آب

چگونه آب آشامیدنی ذخیره کنیم؟

گزینه ای که برای خانواده ی شما مناسب تر است را انتخاب کنید.

روش اول

اگر آب شما از یک تهیه کننده ی عمومی فراهم می شود یا آلوده نیست، می توانید آن را در بطری های نوشابه ی تمیز یا شیشه های شیری که درهای پیچی دارند ذخیره کنید. از دستورالعمل زیر پیروی کنید:

شیشه ها و بطری های خود را با آب ولرم و صابون بشویید. از ظروف دردار پیچی استفاده کنید. ظروف را با یک قاشق چای خوری ماده ی سفید کننده (۵٫۲۵% سدیم هیپوکلرید) در ۴ لیتر آب ضد عفونی کنید. ظرف را در این محلول به مدت ۲ دقیقه بخوابانید. سپس آن را خالی کرده و ظرف را با آب شرب (آب مناسب آشامیدنی) آبکشی کنید.

ظروف مورد نظر را مستقیم از شیر آب پر کنید. در هر ظرف را محکم کرده و بر چسب “آب آشامیدنی” بزنید و تاریخ پر کردن آن را روی آن بنویسید.

ظروف در بسته را در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.

اگر پس از ۶ ماه از ذخیره ی آب خود استفاده نکردید، آب آن را خالی کرده و دوباره مراحل یک تا سه را تکرار کنید.

روش دوم

اگر آب شما آلوده است یا تمایلی به ذخیره ی آب خود ندارید می توانید بطری های آب موجود در مغازه ها را خریداری کنید. آب بسته بندی شده در تمامی مغازه های محلی و بقالی فروشی ها موجود است. بطری های آب بزرگ (گالنی) خریداری کنید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با نوع آب بطری شده ی خوب با انتشار آب بطری شده تماس بگیرید. هنگامی که آب مورد نظر را خریداری کردید، مراحله ی سه و چهار روش اول را انجام دهید.

چگونه آب آلوده را ذخیره کنیم؟

آب آلوده بایستی قبل از استفاده، خالص و تصفیه شود. دو روش برای تصفیه ی آب در اینجا بیان می کنیم. اگر آب آلوده دارای ذرات قابل مشاهده است، ابتدا اجازه دهید این ذرات ته نشین شوند سپس قبل از تصفیه آن را با پارچه یا کاغذهای حوله ای صاف کنید. قبل از آنکه ذرات صاف بشوند امکان تصفیه ی آب وجود ندارد.

روش جوشاندن

جوشاندن آب روش خوبی برای تصفیه ی آن است. آب را برای ۱ تا ۳ دقیقه به جوش بیاورید. پس از آنکه آب خنک شد، آن را در ظروف ذکر شده در روش اول ریخته و ذخیره کنید. (اگر قبل از نوشیدن آب جوشانده شده به آن اکسیژن برگردانید، طعم بهتری خواهد داشت). برای ذخیره ی اکسیژن، آب را به تکرار در چند ظرف خالی و پر کنید).

روش مایع سفید کننده

مایع سفید کننده ی معمولی خانگی دارای ترکیبی است (۵٫۲۵% سدیم هیپوکلرید) که آب را ضد عفونی می کند. از مایع سفید کننده دارای بو، امن در برابر رنگ یا دارای شوینده های اضافی هستند استفاده نکنید.

از  مایع سفید کننده ی معمولی دارای ۵٫۲۵% هیپوکلرید استفاده کنید. به ازای هر ۴ لیتر (یک گالن) آب ۱۶ قطره (یک چهارم قاشق چای خوری) هیپوکلرید اضافه کنید.

آب تصفیه شده بایستی قبل از استفاده به طور کامل مخلوط شده و به مدت ۳۰ دقیقه ثابت نگه داشته شود. آب باید کمی بوی مایع سفید کننده بدهد. اگر نداشته باشد، مقدار دوز قبلی را تکرار کرده و قبل از استفاده بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه آب ثابت بماند. ظروف تمیز را با آب پر کرده و طیق روش اول ذخیره کنید.

منبع

Extension

No votes yet.
Please wait...

به این مطلب چه نمره‌ای می‌دهید؟

به اشتراک گذاری

درباره نویسنده

کارشناس مترجمی انگلیسی از دانشگاه اصفهان و کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه کاشان

شما هم نظر دهید